Qui som?

Urban Sketchers, o USk, és una organització sense ànim de lucre 501(c)(3) constituïda en l’estat de Washington, els EUA, que secunda i representa a una comunitat popular de dibuixants.

Que fem?

La nostra missió és augmentar el valor artístic, narratiu i educatiu del dibuix in situ, promovent la seva pràctica i posant en contacte a persones de tot el món que dibuixen in situ on viuen i viatgen.

La nostra història

En 2007 va començar a formar-se una comunitat mundial de dibuixants urbans quan el periodista i il·lustrador Gabriel Campanario, establert a Seattle, va crear un fòrum en línia “per a tots els dibuixants que els agrada dibuixar les ciutats on viuen i visiten, des de la finestra de les seves cases, des d’un cafè, en un parc, dempeus al costat d’una cantonada… sempre in situ, no a partir de fotos o de la memòria”.

Un any després, Campanar va convidar a un grup de dibuixants a compartir els seus dibuixos i relats en un blog, Urban Sketchers, on els lectors podien “Veure el món, un dibuix alhora”. El blog va ajudar la comunitat a guanyar visibilitat i va inspirar als entusiastes del dibuix de tot el món a dibuixar amb l’esperit del nostre manifest.

2007
Gabi Campanario crea un fòrum en línia en Flickr per als artistes que treballen en el terreny

2008
Va començar el blog Urban Sketchers, amb corresponsals convidats

2009
Urban Sketchers es converteix en una organització sense ànim de lucre en l’estat de Washington, els EUA